Μερικά χρήσιμα στοιχεία για την επιλογή σας να προμηθευτείτε αυτό το ελαιόλαδο
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Ωδή Ελαίου» είναι προϊόν ιδιαίτερης φροντίδας σε όλα τα στάδια της παραγωγής, από την καλλιέργεια έως και την ελαιοποίηση.
Συλλογή καρπού
Ο καρπός κατά την συλλογή του ήταν υγιής, χωρίς προσβολές από βλαβερά έντομα. Η συλλογή του έγινε την κατάλληλη χρονική στιγμή με στόχο να πάρουμε το λάδι που θα έχει τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και όχι με στόχο την παραγωγή μεγαλύτερης ποσότητας. Ο τρόπος της συλλογής έγινε με προσοχή ώστε ο καρπός να μην «ταλαιπωρηθεί».
Διαδικασία επεξεργασίας
Η ελαιοποίηση ξεκίνησε στο εργοστάσιο 2-3 ώρες μόνο μετά τη συλλογή του. Μεταφέρθηκε σε καλά αεριζόμενους περιέκτες και όχι σε κλειστά τσουβάλια, ώστε να προστατευθεί από αρνητικές διεργασίες που συμβαίνουν σε μη καλά αεριζόμενες συσκευασίες και θα χαλούσε την αξία των χαρακτηριστικών του. Η διαδικασία της ελαιοποίησης έγινε σε «ψυχρό» περιβάλλον που σε καμία φάση της επεξεργασίας δεν ξεπέρασε τους 26 βαθμούς κελσίου. Αυτό διατήρησε όλες τις πτητικές ενώσεις που δίνουν το ξεχωριστό άρωμά του, αλλά και προστάτεψε τις ευεργετικές ουσίες που έχει ο καρπός της ελιάς ώστε να αποδειχθεί σημαντικός σύμμαχος της υγείας μας.
Ισχυρισμός υγείας
Ο έλεγχος που έγινε στο εξειδικευμένο εργαστήριο της Φαρμακευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έδειξε ότι το λάδι αυτό, κατατάσσεται στα συμπληρώματα διατροφής με φαρμακευτικές ιδιότητες σύμφωνα με την οδηγία του Ευρωπαϊκού φορέα για τα τρόφιμα, EFSA. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση 20ml – 40ml ωμού λαδιού την ημέρα, έχει πολλά ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία, δίνοντας στον οργανισμό μας πολύτιμες και απαραίτητες αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν το καρδιαγγειακό, το νευρικό και το αμυντικό μας σύστημα.
Συντήρηση προϊόντος
Προκειμένου να διατηρήσει το λάδι που έχετε προμηθευτεί τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του, πρέπει να προσέξετε τρείς βασικούς παράγοντες μέχρι να το καταναλώσετε, ώστε να παραμείνει αναλλοίωτο για 12-18 μήνες:
1. – Προστατέψετε το από τη συχνή επαφή του με τον ατμοσφαιρικό αέρα κλείνοντας το δοχείο καλά.
2. – Φυλάξτε το μακριά από το φως.
3. – Διατηρήστε το σε θερμοκρασία λιγότερη από 18-19 βαθμούς C.